wedstrijdverslag: KRC Boortmeerbeek 2 - 2 KFC Werchter

Gepubliceerd op 15 oktober 2019 om 15:45

Voor de clash met leider Boortmeerbeek behield trainer Zoran het vertrouwen in de basiself die Kortenberg op de knieën had gekregen. De openingsfase verliep gelijkopgaand, maar grote kansen bleven uit, op een kopbal van de thuisploeg en een schot van Torreele na. Op het kwartier liet onze defensie zich wat te gemakkelijk uit verband spelen, waardoor de ongedekte Van Houdt weinig moeite had om Rottier te verschalken. Toen een van de thuisspelers amper enkele minuten later aan de tweede paal opdook, leek de 2-0 in de maak, maar gelukkig ging diens kopbal voorlangs. Voor KFC W meteen het sein om een versnelling hoger te schakelen en de leider op eigen helft terug te dringen, met enkele halve kansen tot gevolg. Na 22 minuten hingen de bordjes in evenwicht: na een gemeten voorzet van D. Vanderbecken vanop rechts bracht J. Torreele ons met een prachtige overhoekse volley op gelijke hoogte.

Diezelfde Torreele, die zich voor de pauze als een gesel voor de thuisdefensie ontpopte, mocht rond het halfuur nog alleen op Cromboom afstormen, maar trapte deze keer wat onbesuisd naast. Na de koffie was de eerste grote kans voor KFC W, met een kopbal van aanvoerder Rymenams, maar daarna trachtte de thuisploeg de bakens te verzetten. Rottier bracht knap redding op een verraderlijke vrije trap en zag zich even later gered door de paal. Het vet leek bij de gastheren wat van de soep, maar een overbodige fout en een onoplettendheid van onze verdediging kostten ons zo’n kwartier voor tijd dan toch de 2-1, toen de ingevallen Van der Elst ongehinderd mocht binnenkoppen. Boortmeerbeek waande zich gewonnen, maar dat was zonder onze invallers gerekend: in de slotfase wurmde Verbiest zich aan de hoekschopvlag voorbij twee tegenstanders, waarna D. Vanderbecken een haarfijne assist afleverde voor Flamey, die de gelijkmaker tegen de netten prikte en de vreugde bij onze jongens deed losbarsten.

Uiteindelijk konden we vrede nemen met dit billijke gelijkspel, waardoor we voeling houden met de competitieleider. Er volgen nu twee lastige thuiswedstrijden tegen respectievelijk SC Keerbergen en OHR Huldenberg B, die idealiter gewonnen moeten worden om onze ambities kracht bij te zetten.