November 2019

Wedstrijdverslag: KFC Herent B 3 - 2 KFC Werchter

Na de korte break was aanvoerder Rymenams voldoende hersteld van zijn tegen Huldenberg opgelopen dijblessure om opnieuw centraal in onze defensie post te vatten. Alleen Laeremans moest nog verstek geven en werd in de basis vervangen door Flamey*, die daarmee voor het eerst in deze competitie aan de aftrap stond.

Lees meer »

Mosseldagen 16 - 17 november

Op 16 en 17 november nodigen we iedereen uit op onze jaarlijkse mosseldagen. Geen echte liefhebber van mosseltjes? Naast onze overheerlijke mosselen met frietjes of brood, kan u ook genieten van tomaat-garnaal, vol-au-vent en stoofvlees

Lees meer »
Oktober 2019

Wedstrijdverslag: KFC Werchter 2-0 OHR Huldenberg B

Met Van Roy voor het eerst in de basis ten koste van Geens begonnen we aan de clash tegenHuldenberg B, waarin het zaak was om zeker geen voeling te verliezen met de top. TrainerZoran mocht opnieuw plaatsnemen in de neutrale zone, of wat daar bij onze T1 moet voordoorgaan, en stuwde van daaruit met luide stem – het tegendeel zou ons verbazen – zijntroepen naar voren. Dat leverde ons in het aanvangskwartier al meteen enkele fraaie kansenop: Torreele viseerde de winkelhaak, D. Vanderbecken zag een schot over doel suizen envond daarna de keeper op zijn weg, en een vrije trap van A. Urdinov zoefde rakelings naast dekruising. Onze gretigheid werd iets voor het halfuur beloond, toen Torreele de bezoekendegoalie de bal ontfutselde en met de linker zijn zesde seizoenstreffer aantekende. Een kopbalvan Huldenberg die net voorlangs ging, was het enige wapenfeit van de gasten voor de pauze.Alleen het uitvallen van aanvoerder Rymenams en rechtsachter Laeremans met blessures waseen domper, waardoor Geens en Flamey nog voor de koffie mochten opdraven.Met enkele oordeelkundige herschikkingen hielden we de bezoekers in het tweede bedrijf vergenoeg van ons doel, en ook al was het vertoonde spel misschien niet altijd even academisch,we compenseerden dat ruimschoots met onze vechtlust en teamgeest. Bovendien dwongen wevoldoende kansen af om onze voorsprong te verdubbelen. Nadat een schot van G.Vanderbecken beter had verdiend, zetten we halverwege de tweede helft een fraaie aanval op,waarbij uitblinker Torreele de prima ingevallen Geens op een schoteltje de 2-0 aanbood. Totieders verbazing had de voorts goed leidende ref echter buitenspel opgemerkt. Trainer Zoranmaakte zijn ongenoegen luidkeels kenbaar – het tegendeel zou ons nogmaals verbazen –, wathem meteen op een geel kartonnetje kwam te staan.

Lees meer »

Footfest 5v5 meisjesvoetbal

Op 16 oktober trok trainer Achmed (U12) met enkele meisjes van onze club naar het footfest 5v5 dat georganiseerd werd door voetbal vlaanderen. In dit recreatief toernooit staat vooral fun centraal

Lees meer »

wedstrijdverslag: KRC Boortmeerbeek 2 - 2 KFC Werchter

Voor de clash met leider Boortmeerbeek behield trainer Zoran het vertrouwen in de basiself die Kortenberg op de knieën had gekregen. De openingsfase verliep gelijkopgaand, maar grote kansen bleven uit, op een kopbal van de thuisploeg en een schot van Torreele na. Op het kwartier liet onze defensie zich wat te gemakkelijk uit verband spelen, waardoor de ongedekte Van Houdt weinig moeite had om Rottier te verschalken. Toen een van de thuisspelers amper enkele minuten later aan de tweede paal opdook, leek de 2-0 in de maak, maar gelukkig ging diens kopbal voorlangs. Voor KFC W meteen het sein om een versnelling hoger te schakelen en de leider op eigen helft terug te dringen, met enkele halve kansen tot gevolg. Na 22 minuten hingen de bordjes in evenwicht: na een gemeten voorzet van D. Vanderbecken vanop rechts bracht J. Torreele ons met een prachtige overhoekse volley op gelijke hoogte.

Lees meer »

Wedstrijdverslag KFC Werchter 3-2 SP. Kortenberg

De eerste echte ‘topper’ van het seizoen tegen Sp. Kortenberg begon voor KFC W alvast niet onder een gunstig gesternte: ondergetekende diende op de valreep een andere gelegenheidsref op te trommelen, de regen viel meteen na de aftrap met bakken uit de lucht, en voor onze jongens was het aanvankelijk ... dweilen met de kraan open. Dat leidde na 10 minuten tot de niet onverdiende openingstreffer voor de gasten: na een overtreding van Laeremans vlak voor onze zestien plaatste Du Mong de vrije trap haarfijn naast de verbouwereerde Rottier. Even waren we van de kook, maar gaandeweg herstelden we het evenwicht, zonder daarbij uitgesproken kansen te forceren. De heroptredende Cauwenberghs mikte de grootste mogelijkheid pal op de bezoekende doelman. Nadat Rottier ons op een zeldzame tegenprik van Kortenberg voor de 0-2 had behoed, bracht Cauwenberghs ons zo’n 5 minuten voor de pauze dan toch op gelijke hoogte. D. Vanderbecken liet even daarna nog een fraaie solo bewonderen, maar zag zijn poging gestuit door de paal.

Lees meer »

Trooperactie HLN

Een maand gratis HLN én 3,94 euro doneren aan KFC Werchter? Da kan! Vraag uw trooperpocket met nog 9 voordelen in de kantine van  KFC Werchter en steun ons zonder dat het je iets extra kost.

Lees meer »

Wedstrijdverslag KVC Haacht B 0 - 4 KFC Werchter

Met KVC Haacht B diende zich ogenschijnlijk een taaie klant aan, maar die vrees bleek lichtjes ongegrond. KFC W nam meteen het heft in handen en al na 5 minuten zette aanvoerder Rymenams vanop de stip de netten bol, na een overtreding op de onvermijdelijke D. Vanderbecken. De gastheren konden na die vroege opdoffer nooit een vuist maken, en zelf verzuimden we via onder meer Torreele en Geens om de wedstrijd al snel in een definitieve plooi te leggen. Onze tweede treffer halfweg de eerste helft was bijna een kopie van de openingsgoal tegen Moorsel B van vorige week: wie anders dan D. Vanderbecken zette vanop links weer een fantastische dribbel op en legde de bal panklaar voor Pasteels, die zijn tweede seizoenstreffer mocht aantekenen. De 0-2 ruststand was gezien het spelbeeld en de talrijke kansen voor KFC W dus geenszins overdreven.

Lees meer »

Wedstrijdverslag: KFC Werchter - FC Moorsel B

Met een fluks tikje gaf kapster Nancy van Creazione Coiffure de aftrap van onze tweede thuiswedstrijd van dit seizoen tegen mede-hekkensluiter Moorsel B. De donderspeech van trainer Urdinov na de opdoffer van vorige week wierp duidelijk vruchten af: al na 5 minuten ontbond sneltrein D. Vanderbecken vanop links zijn duivels en bediende met een haarfijne assist de goed gevolgde Pasteels, die de 1-0 maar voor het intikken had. De jonge bezoekers legden af en toe wel enkele mooie combinaties op de mat, maar konden ons op de keper beschouwd amper in de problemen brengen, terwijl we zelf – net als de vorige weken – onmondig bleven in de zone van de waarheid en daardoor verzuimden om al voor de paue de score verder uit te diepen.

Lees meer »
September 2019

Nieuwe verlichting

In kader van de verder uitbreiding van de club besliste het bestuur van KFC Werchter nieuwe verlichting te plaatsen op het B-veld die voldoen aan de laatste normen van het provinciale voetbal.

Lees meer »

Wedstrijdverslag: SK Plenke 1 - 1 KFC Werchter

Na onze feilloze seizoenstart begonnen we vol vertrouwen en met dezelfde basiself aan de dorpsderby, die zoals verwacht heel wat toeschouwers lokte. Tegen een afwachtend Plenke hadden we veelal veldoverwicht en net als in onze vorige 2 wedstrijden bleven de kansen niet uit, maar faalden we in de afwerking. De vaak ongrijpbare D. Vanderbecken en de snelle Pasteels vonden de keeper op hun weg, terwijl Torreele een vrije trap gestuit zag door de paal. De zwakke gastheren zochten meestal hun heil in de lange bal en konden slechts één keer gevaar scheppen via De Busscher. Toen Vanderbecken zich nog voor de pauze een weg door de thuisdefensie dribbelde en onderuitgehaald werd door aanvoerder Mattheus, moest Plenke ook nog eens met 10 verder.

Lees meer »

Wedstrijdverslag: KFC Werchter 3 - 0 Gr. Vossem B

In onze eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen het onbekende Vossem B voltrok zich hetzelfde scenario als in de opener op Tremelo B: ons veldoverwicht vertaalde zich vooral voor de pauze in een karrenvracht aan kansen, die echter ofwel onbenut werden gelaten, ofwel verijdeld door de uitstekende bezoekende doelman. Vooral D. Vanderbecken en J. Torreele glipten keer op keer door de buitenspelval, maar faalden aanvankelijk bij de afwerking. Pas rond het halfuur brak laatstgenoemde de ban. De gasten konden daar voor de koffie enkel een kopbal op de lat tegenoverstellen.

Lees meer »
Augustus 2019