Oktober 2022

Wedstrijdverslag KFC Werchter 4 - 1 KFC Baal

De B-ploeg van Baal moest normaal een hapklare brok worden in de aanloop naar de kraker tegen RWL B van volgende zaterdag. De compact spelende bezoekers dwongen ons echter tot een wel zeer lange studieronde: uw reporter noteerde het eerste halfuur enkel een vrije trap van Verbiest over doel als noemenswaardige doelpoging van onze kant! Aangezien de gasten zich vooral tot verdedigen beperkten, kwam de 0-1 dan ook letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen: een voorzet vanop links verraste alles en iedereen, doelman Michiels incluis, waardoor De Ridder aan de tweede paal ongehinderd mocht binnenkoppen. Onze goalie moest even later zelfs een flinke save uit zijn mouw schudden om ons voor een 0-2 achterstand te behoeden. Toen Torreele een verre bal van Verbiest net iets beter beoordeelde dan de Baalse keeper, leek de 1-1 in de maak, maar een bezoekende verdediger was nog net op tijd teruggespurt om de bal voor de lijn weg te keren. Pal voor de rust was de gelijkmaker, zij het met enige hulp van de bezoekende doelman, dan toch een feit: een verraderlijke bal van Hanssens belandde via de dwarsligger op de rug van de keeper en zo in doel. Rusten geblazen dus en tijd om ons even te bezinnen over onze verdere aanpak in het tweede bedrijf.

Door het onverwachte puntenverlies van Wijgmaal B bood de derby tegen SK Plenke Werchter ons een uitgelezen kans om in de rangschikking al een ‘kloofje’ te slaan met onze dichtste achtervolgers. Vooraf waren we toch wat op onze hoede voor het grondig verjongde elftal van onze buren, dat zich voor het seizoen bij monde van hun nieuwe trainer enige ambities toedichtte en het tot dusver niet onaardig deed in de competitie. De Plenke-boys probeerden inderdaad met verzorgd voetbal de wedstrijd in handen te nemen, maar slaagden er vooralsnog niet in om doelman Michiels te bedreigen. Het was integendeel KFC W dat het eerste kwartier via Cauwelier en Torreele de beste kansen afdwong.  Na 17 minuten resulteerde dat in de verdiende 1-0: aanvoerder Cauwenberghs kopte een lange bal van Desiron haarfijn over de verbouwereerd toekijkende doelman. De gasten probeerden daarna schoorvoetend de bakens te verzetten, maar konden daar voor de pauze enkel een zwakke kopbal en een ongevaarlijke vrije trap over doel uit puren. Zelf kregen we nog voldoende mogelijkheden om de voorsprong uit te diepen, met onder meer schoten op doel van Casteels en Cauwenberghs, terwijl een poging van Cauwelier de juiste richting miste. Beide ploegen hadden intussen ook een resem overtredingen begaan, met drie gele kaarten tot gevolg, maar de strak leidende ref zorgde ervoor dat de wedstrijd nooit ontaardde.

Het nog puntenloze Deurne leek een hapklare brok in ons tot dusver foutloze parcours. Na ons alweer furieuze begin, met al meteen doelrijpe kansen voor achtereenvolgens Cauwelier en Torreele, waren het evenwel de bezoekers die in het openingskwartier de wet dicteerden, met een handvol mogelijkheden en 1 schot op de paal tot gevolg. Al lag die zwakke start ook grotendeels aan onszelf, met opvallend veel balverlies op het middenveld. Geleidelijk herstelden we echter het evenwicht. Met name Dubois kon zich op de linkerflank steeds vaker doorzetten en enkele puike voorzetten afleveren, die door onze aanvallers voorlopig onbenut werden gelaten. Na voorbereidend werk van Cauwelier vond kapitein Cauwenberghs de doelman op zijn weg, terwijl ook Nelissen een geslaagde dribbel voorbij de keeper niet kon afronden en Cauwelier een kopbal van de lijn gekeerd zag. Iets voorbij het halfuur kregen we dan toch loon naar werken, toen de vrijstaande Cauwenberghs een verre bal van Casteels ongehinderd mocht binnenkoppen. Een schot van diezelfde Cauwenberghs dat maar net oversuisde, was het laatste wapenfeit van een gezapige eerste helft, waarin we na een lastig begin een rustig overwicht tentoonspreidden, met een verdiende 1-0 voorsprong als resultaat.

Na de klinkende zege tegen Schaffen op de openingsspeeldag gingen we thuis tegen de buren van KO Begijnendijk resoluut voor de 6 op 6. Trainer Van Craen koos logischerwijs voor dezelfde basiself, die de bezoekers meteen op de eigen helft terugdrongen. Ons veldoverwicht vertaalde zich al na 8 minuten in de openingstreffer, en wat voor één: aanwinst Pierre zag een weggewerkte voorzet buiten de grote rechthoek voor zijn rechtervoet belanden en joeg de bal onhoudbaar in de kruising. Na die schitterende goal gingen we gewoon door op ons elan: aanvoerder Cauwenberghs zag een uitgelezen kans op de paal stranden en er volgden nog een resem doelpogingen van diezelfde Cauwenberghs, Torreele en Cauwelier. Die laatste zag zijn werklust nog voor de pauze beloond met een sublieme knal in de winkelhaak, op assist van Nelissen, en zit daardoor al aan drie treffers na twee wedstrijden.  De flauwe gasten konden daar voor de rust, mede door onze uitstekend acterende defensie, vrijwel niets tegenoverstellen en Michiels amper in de verlegenheid brengen.

Van een blitzstart gesproken! De klok had nog geen minuut getikt of Desiron stuurde Cauwelier de diepte in, die met een gemeten lob al meteen de verbouwereerde doelman van Begijnendijk wist te verschalken. De gasten leken door onze scherpe start danig van de kook, want zo’n 10 minuten later kreeg hun defensie een voorzet van Cocquyt niet weggewerkt, waardoor opnieuw Cauwelier de 2-0 tegen de touwen kon prikken. De alomtegenwoordige Haachtenaar zit daarmee al aan 4 treffers in 3 wedstrijden! De kansen volgden mekaar nu snel op, met onder meer rond het kwartier een knap ingestudeerde, door Casteels aan de tweede paal doorgekopte corner die helaas door niemand verlengd kon worden. Pas na twintig minuten staken de bezoekers een eerste maal de neus aan het venster, met achtereenvolgens een schot hoog over doel en een doorbraak van een aanvaller die Derboven op zijn weg vond. De onfortuinlijke Cauwelier moest helaas na een halfuur de strijd staken, toen een Begijnendijkse verdediger na een luchtduel vol op zijn rechterenkel viel, met een scheur in de ligamenten tot gevolg. We zullen onze topschutter waarschijnlijk 3 tot 4 weken moeten missen. Zijn vervanger, de talentvolle Roels, zette ons vlak voor de pauze wel op rozen, door een voorzet van Dubois slim binnen te tikken. Met een 3-0 ruststand leek het pleit voor de onmachtige bezoekers al na 45 minuten beslecht.

Met dezelfde elf die vorige week de Tremelose B-ploeg met een droge 4-0 huiswaarts hadden gestuurd, begonnen we aan de partij tegen Veltem B, dat op de openingsspeeldag al meteen een 6-3 pandoering had gekregen van SC Keerbergen. De groenwitten bleken evenwel een stuk solider dan onze vorige tegenstander en beschikten met W. Baudet over een klasrijke doelman die gaandeweg in deze match een hoofdrol zou vertolken.

De verwachtingen voor de seizoensopener tegen Tremelo Bwaren hooggespannen! De resultaten van de oefen- en bekerwedstrijden tegen onder meer enkele sterke derdeprovincialers waren immers behoorlijk, en het spelsysteem van nieuwe trainer Kristof Van Craen was er op training stilaan ingeslepen.Twee nieuwkomers maakten hun opwachting in de basiself: de van Baal overgekomen P. Desiron beheerste het middenveld en Haachtenaar P-J Cauwelier drukte al na 10 minuten zijn stempel, door eerst op aangeven van Lainé fraai de 1-0 binnen te trappen en niet veel later, na een kopbal van S. L’Enfant tegen de lat, attent de score te verdubbelen. De bezoekers konden daar de hele eerste helft nauwelijks iets tegenoverstellen en lagen na een halfuur helemaal tegen de touwen toen Dubois, na een knappe doorsteekpass van alweer Cauwelier, de 3-0 aantekende. Van het eerste bedrijf onthouden we verder nog schoten over doel van de alomtegenwoordige Cauwelier en van Lainé, op voorzet van Cocquyt, en een zeldzame strafschopmisser van Rymenams, na fout op L’Enfant.

Huldenberg B had vorige week indruk gemaakt door Boortmeerbeek in eigen vesting met 1-4 in te blikken. Wilden we echter in het spoor van de roodzwarten blijven of zelfs dichterbij sluipen, en in de wetenschap dat vanavond de topper Herent-Boortmeerbeek op het programma stond, dan waren 3 punten eigenlijk een must!