Wedstrijdverslag: KFC Werchter 0 - 0 KRC Boortmeerbeek

Gepubliceerd op 20 februari 2020 om 07:41

Nadat storm Ciara vorige week voor een algemene afgelasting had gezorgd, was het deze keer

Dennis die voor de topper tegen Boortmeerbeek roet in het eten dreigde te gooien. De

piepjonge scheidsrechter hakte na de terreinkeuring echter meteen de knoop door en besliste

dat de wedstrijd gewoon kon doorgaan. Daar viel begrip voor op te brengen, al waren de

omstandigheden natuurlijk verre van ideaal en had het stormweer logischerwijs nogal wat

supporters thuisgehouden.

Door de schorsing van sterkhouders Cocquyt en Cauwenberghs moest trainer Zoran zijn

basiself noodgedwongen herschikken, maar het dient gezegd dat hun vervangers zich

uitstekend van hun taak kweten. De bezoekers startten met de wind in de rug, maar wisten

daar vrijwel de ganse eerste helft amper voordeel uit te puren. Het was integendeel KFC W

dat veel beter met de moeilijke omstandigheden wist om te gaan en ondanks het windnadeel

zelfs de beste kansen afdwong. De grootste mogelijkheid was voor G. Vanderbecken, maar

strandde helaas op de overigens uitstekende bezoekende goalie. Zoals gezegd konden de

gasten daar, mede door onze prima organisatie, vrijwel niets tegenoverstellen. Enkel bij een

paar indraaiende hoekschoppen was het voor onze secure doelman Rottier af en toe opletten

geblazen, maar voorts noteerde uw verslaggever voor de roodzwarten in het eerste bedrijf

geen enkele doelkans die naam waardig.

Na de pauze was het aan onze jongens om ‘gejaagd door de wind’ wél het verschil te maken:

de positieve lijn van de eerste helft werd gewoon doorgetrokken, en met een geduldige

opbouw zochten we naar openingen in het Boortmeerbeekse blok. De kansen bleven niet uit:

een schot van Hanssens rond het uur werd gestuit door de keeper, die even later een

miraculeuze redding in huis had op een reuzekans voor de ingevallen Pasteels na een verre

inworp van Laeremans. Ten slotte spatte een vrijetrap van Torreele nog uiteen op de

dwarsligger. De bezoekers van hun kant konden ook de tweede helft amper voor doelgevaar

zorgen. Dat was echter vooral de verdienste van KFC W, dat geen loon naar werken kreeg en

uiteindelijk genoegen moest nemen met een doelpuntenloos gelijkspel.

Desondanks mogen we terugblikken op een heel solide collectieve prestatie, waarbij niemand

uit de toon viel en we het grootste deel van de wedstrijd de evenknie en zelfs de betere waren

van de bezoekers!

Met de uitgestelde verplaatsing naar Kortenberg wacht ons komende zondag alweer een

moeilijke opdracht, waarbij we het deze keer zullen moeten doen zonder G. Vanderbecken en

A. Urdinov, maar wel opnieuw zullen kunnen rekenen op Cocquyt en Cauwenberghs.

Onze reserven zetten zaterdag de uitschuiver tegen KDN United van de week voordien recht

met een klinkende 6-0 zege tegen de buren van NV Keerbergen. Door het verlies van

Haasrode werd opnieuw een kloofje geslagen en is volgende tegenstander Langdorp nu de

dichtste belager. Een spannend seizoenslot ligt in het verschiet!