WEDSTRIJDVERSLAG: VELTEM B 1-0 KFC WERCHTER

Gepubliceerd op 18 september 2021 om 14:10

Met dezelfde elf die vorige week de Tremelose B-ploeg met een droge 4-0 huiswaarts hadden gestuurd, begonnen we aan de partij tegen Veltem B, dat op de openingsspeeldag al meteen een 6-3 pandoering had gekregen van SC Keerbergen. De groenwitten bleken evenwel een stuk solider dan onze vorige tegenstander en beschikten met W. Baudet over een klasrijke doelman die gaandeweg in deze match een hoofdrol zou vertolken.

Toch bleven doelrijpe kansen voor de thuisploeg, op een afgekeurde goal en een paar schermutselingen voor ons doel na, in de eerste helft uit. Van onze kant noteerde uw verslaggever onder meer pogingen van Torreele en S. L’Enfant die werden gestuit door de keeper, een gekraakt schot en een voorzet van Cauwelier waar Lainé net niet bijkon, en een kopbal van laatstgenoemde net voor de pauze. Een domper was natuurlijk de blessure van de alweer sterk spelende L’Enfant na zo’n halfuur. Cauwenberghs nam zijn plaats in. Gezien ons veldoverwicht en het behoorlijke aantal doelkansen gingen we alleszins met een goed gevoel de rust in.

Tijdens de tweede helft gingen we aanvankelijk door op ons elan en vertaalde onze dominantie zich opnieuw in een resem kansen: een schot van Torreele zoefde net voorbij de winkelhaak, Dubois mikte te hoog, en opnieuw Torreele verscheen alleen voor Baudet, maar stuitte op de doelman. Veltem loerde nu op de tegenaanval en Derboven moest bij een van die zeldzame counters met een voetreflex uitpakken om ons voor een achterstand te behoeden.  Hoewel we ons daardoor niet van ons stuk lieten brengen en op de verdiende openingstreffer bleven jagen, viel die een kwartier voor tijd helaas aan de overkant: een zeldzame aarzeling in onze defensie leidde ertoe dat Cleynhens de 1-0 kon binnentikken. Met onder meer de inbreng van Loix en Hanssens probeerden we ons alsnog van die opdoffer te herstellen: Lainé zag eerst zijn schot gered door Baudet en besloot daarna over doel, terwijl de intussen nogal warrig leidende ref tot tweemaal toe een aanval wegens vermeend buitenspel affloot. In de ultieme slotfase was het opnieuw de thuisgoalie die met een puike save Dubois van de gelijkmaker hield.

Geen loon naar werken dus voor KFC W in deze voor de neutrale toeschouwer vast aangename partij, waarin we verzuimden onze kansen af te maken, maar onze aanvallers ook een paar keer de uitstekende thuisdoelman op hun weg vonden. Winst in de derby van volgende zondag tegen KO Begijnendijk is nu een must om geen voeling met de top te verliezen!